Veruje se da istorija bakarata seže sve do srednjovekovne Italije. Iako je poreklo ove kartaške igre diskutabilno, većina veruje da ju je 1400-ih stvorio čovek po imenu Feliks Falger. Iako se originalna verzija bakarata dosta razlikuje od današnje, ne može se osporiti činjenica da je u pitanju jedna od najigranijih kartaških igara. Bakarat možete naći u svim fizičkim, ali i online kazinima, a najbolje online bakarat igre možete igrati u svakom trenutku. 

Bilo da igrate bakarat na mreži ili u fizičkom kazinu, igračima je, bar kada su najbolje online bakarat igre u pitanju, na raspolaganju mnogo opcija. Potrebno je samo da pronađete bakarat igru koja odgovara vašem kockarskom budžetu, ali i vašem stilu igranja. Kada to uradite, zabava i uživanje može da počne. 

Najbolje online bakarat igre – pronađite omiljenu

Apsolvirali ste kako se igra bakarat, saznali ste sve zanimljivosti o bakaratu i sada želite da saznate koje su najbolje online bakarat igre? Na pravom ste mestu! U nastavku članka saznajte sve o njima.

Punto Banco Baccarat

Punto Banco je verzija bakarata koja se decenijama igra u kockarnicama u Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji i Australiji, a poslednjih godina je zaludela gotovo čitav svet. 

Ukoliko niste znali, mnoge bakarat igre na mreži se zovu Punto Banco i ovo je upravo i najčešća verzija bakarata koja se igra onlajn. Igranje Punto Banco verzije na mreži se ne razlikuje od igranja u fizičkom kazinu, jer u oba slučaja diler uvek upravlja svim akcijama karata – mešanjem, sečenjem i deljenjem. Online Punto Banco je i te kako uzbudljiv, posebno ako igrate u online kazinu koji vam nudi impresivni prikaz stola i dilera u realnom vremenu u HD strimingu.

Postoje različita ograničenja klađenja i mnogo prilagodljivih opcija tako da možete personalizovati igru tako da odgovara upravo vašem kockarskom budžetu. Nemojte zaboraviti i na opciju ćaskanja, koja vam omogućava interakciju sa dilerom i ostalim igračima koji se nalaze za “vašim” stolom. 

Online Punto Banco igra koristi šest špilova i ima limite klađenja od 1€ do €100. Isplate se isplaćuju u razmeri 1:1 za igrača, 1:0,95 za bankara i 1:9 za nerešeno. Kao i obično, grafika je zapanjujuća a igranje je olakšano zahvaljujući raznim funkcijama. 

Speed baccarat

Online bakarat se već igra prilično brzim tempom. Svaka runda standardne igre, od trenutka kada se karte podele do trenutka kada se dobiju isplate, traje samo 48 sekundi. Međutim, sada postoji opcija da se tempo igre još više ubrza. Brzinska verzija prilično skraćuje vreme igranja na pola. U ovoj varijanti, svaki krug traje samo 27 sekundi, a razlika je zaista uočljiva.

Speed baccarat je bez sumnje iz tog razloga mnogim igračima omiljena online bakarat igra. Igra se sa osam standardnih špilova od 52 karte, a vrednosti koje se pripisuju kartama tokom rundi iste su kao i u standardnoj bakarat igri. 

Evolution Gaming, provajder koji nudi Speed Baccarat, vam omogućava da prilagodite sve opcije vama i vašem stilu igranja. I ovde imate ,mogućnost ćaskanja sa dilerom i kolegama igračima, imate mogućnost praćenja opklada kao i praćenje napredka, kako vašeg tako i ostalih igrača.  

I ovde imate opciju klađenja na igrača, bankara ili na nerešeno. Pravilo treće karte se primenjuje u zavisnosti od ukupne vrednosti ruke. Optimalan RTP za ovu varijantu iznosi 98,94%. 

Lightning baccarat

Nakon velikog uspeha sa igrama kao što su Lightning Roulette i Lightning Dice, Evolution Gaming je dodao novu i Lightning baccarat. 

U igri Lightning Baccaratu svaka runda igre sadrži od jedne do pet nasumično generisanih Lightning karata koje su izvučene iz virtuelnog špila od 52 karte, plus nasumično generisane multiplikatore. Ako igrač pobedi i ima jednu ili više odgovarajućih Lightning karata, dobici se uvećavaju u skladu sa tim (od 2x do 8x).

Međutim, multiplikatori mogu ići mnogo dalje od toga! Sa tri podudarne karte munje u pobedničkoj ruci igrača, ukupan dobitak se može uvećati čak 512x.

Live Baccarat Squeeze

Kada govorimo o tome koje su najbolje online bakarat igre, live baccarat squeeze se ne može izostaviti. Ova varijanta bakarata se igra sa osam špilova, od kojih svaki sadrži uobičajene 52 karte. Vrednost koja se pripisuje kartama prati standardni sistem rangiranja. I ovde ćete imati prilike da se kladite na igrača, bankara ili nerešeno. Opklada na igrača se isplaćuje u razmeri 1:1, opklada na bankara se isplaćuje u razmeri 1:0,95 dok za opkladu na nerešeno imate kvotu 8:1

Live Baccarat Squeeze je klasična verzija bakarata. Jedina razlika je u tome kako se karte dele. Umesto da dele karte licem nagore, diler u Live Baccarat Squeeze ih deli licem nadole.

Diler zatim polako savija karte sa svake strane. Ovo povećava napetost kod igrača jer se svako od njih nada pozitivnom ishodu. Međutim, koliko god ovo stiskanje karata zapravo bilo zanimljivo, ono nema nikakvog uticaja na konačan ishod igre. Koristi se samo za jačanje iščekivanja i povećanje uzbuđenja.

To znači da se igra igra na isti način kao i standardna verzija bakarata. Diler deli dve karte bankaru i igraču. Ukoliko postoji potreba za tim, deli se i dodatna, treća karta koja je okrenuta licem nadole. Diler poslednju kartu savija i stiska pre nego što vam je potpuno otvori. 

Baccarat Multiplay 

Ono što oduševljava sve ljubitelje bakarata je definitivno baccarat multiplay igra koja omogućava da stavljate opklade na sve Live Baccarat stolove u jednom korisničkom interfejsu bez pridruživanja svakom stolu posebno. 

Evolution Gaming se i u ovom slučaju pobrinuo da igračima pruži samo najbolje, stoga znajte da u slučaju baccarat multiplay možete pratiti igru na do pet stolova. Baccarat multiplay pored toga igračima omogućava brzo postavljanje opklada bez promene stolova. Kada se opklade polože, igrači će videti ukupnu visinu opklade kao i tajmer. 

Baccarat multiplay možete igrati nezavisno od drugih igara na sreću, ali možete i da igrate bilo koju drugu igru a da ipak položite opkladu u baccarat multiplay. 

Na osnovu svega navedenog, jasno vam je zašto su najbolje online bakarat igre najigranije. Na Meridianovom onlajn kazinu možete pronaći za svakoga ponešto, a ukoliko ste ljubitelj bakarata, možete uživati u vrhunskim online bakarat igrama. Samo izaberite onu koja vama odgovara!