Šta vam prvo padne na pamet kad čujete reč “multiplikator”? Da li odmah pomislite da je u pitanju nešto zaista dobro i korisno po vas kao velikog ljubitelja slot aparata?

Istoriju slotova ste već davno naučili, najveće zablude o slotovi razotkrili, volatilnost, platne linije, vrste džekpotova na slotovima kao i specijalne i džekpot simbole ste savladali. Šta vam je još preostalo pa da možete da kažete da dobro znate kako slotovi rade? Pa da saznate šta su multiplikatori na slotovima i kako oni funkcionišu!

Da li ste spremni? Krenimo!

Šta su multiplikatori na slotovima?

Multiplikatori su, kao što i samo ime govori, jedinstveni dodaci koji se nalaze u slotovima. Oni imaju sposobnost da igraču povećaju dobitak tako što će postojeći iznos pomnožiti sa određenim brojem (npr. 2x). Iako su izuzetno česti, multiplikatore ipak nemaju svi slotovi. 

Jedan od glavnih ciljeva svakoga ko igra slot je da udvostruči, utrostruči ili čak poveća dobitak do 1000x u odnosu na početni ulog. To mogu da urade pomoću multiplikatora. Oni funkcionišu po pravilima koji zavise od slota do slota. Neke multiplikatore možete pronaći samo u osnovnoj igri dok ćete se sa nekima susresti tokom funkcije besplatnih spinova ili bonus rundi.

Multiplikatori se pojavljuju tokom osnovne ili bonus igre. Oni prikazuju sa kojim brojem će se pomnožiti opklada, dobitak na platnoj liniji ili ukupan dobitak. Podaci o ovome obično su dostupni na tabeli plaćanja izabranog slot aparata. 

Važno je upamtiti da postoje različite vrste multiplikatora koje programeri ugrađuju u svoje igre. Neke je lako pokrenuti. Međutim, oni nude manji dobitak. Postoje oni multiplikatori koje je teže pokrenuti, ali isplata će sasvim sigurno biti veća.

Kao opšte pravilo, multiplikatori koji dospeju u osnovnu igru biće nižeg iznosa jer ih je lakše pokrenuti. Sa druge strane, multiplikatore ugrađene u bonus igre je mnogo teže pokrenuti, ali kada slete na bubnjeve daju mnogo veći iznos! Isto se odnosi i na multiplikatore koji se pojavljuju nakon što igrač dobije određenu kombinaciju simbola.

U nastavku ćemo vam objasniti koje sve vrste multiplikatora postoje. 

Multiplikator u osnovnoj igri

Multiplikatori u osnovnoj igri se često susreću. Budući da ih je lako pokrenuti, broj sa kojim se pomnoži dobitak mnogo je manji nego u bonus igri gde ih je teže pokrenuti.

U većini slučajeva multiplikator u osnovnoj igri biće vezan za određeni simbol (obično džoker simbol). Dobitak koji se isplaćuje zbog tih simbola će biti pomnožene sa određenom vrednošću. Na primer, ako na jednoj liniji sleti pet simbola baklje i multiplikator 2x, ukupna isplata za sletanje ovih simbola na jednu aktivnu platnu liniju biće pomnožena 2x.

Multiplikator u bonus igri 

Većina slotova koji sadrže multiplikatore napravljeni su tako da se multiplikator pokreće tokom bonus igre. To možda umanjuje šanse za dobijanje multiplikatora, ali je onda on mnogo veći. Multiplikatori u bonus igri mogu se “prikačiti” određenim simbolima.

Postoje različite vrste multiplikatora u bonus igri. Saznajmo više o njima.

Multiplikator u toku besplatnih spinova

Ove vrste multiplikatora pokreću se tokom besplatnih spinova i obično su vezani za dobitke na platnim linijama i ukupne dobitke. Multiplikatori u toku besplatnih spinova su mnogo češći od onih koji se nalaze u osnovnim igrama. Mnogi programeri slotova imaju za cilj da uz pomoć besplatnih spinova igračima pruže bolje iskustvo. Upravo su to postigli uključivanjem multiplikatora.

Lepota multiplikatora u toku besplatnih spinova je i u tome što ova kombinacija može dovesti do ogromnih dobitaka na relativno malom ulogu.

Džoker simbol u ulozi multiplikatora

Sasvim je uobičajeno pronaći džoker simbole koji imaju ulogu multiplikatora. Kada je preuzmu, džoker simboli će zameniti bilo koji drugi simbol kako bi se formirala dobitna kombinacija nakon čega će se primeniti multiplikator. 

Specijalni simbol u ulozi multiplikatora

Određeni slot aparati imaju specijalne simbole koji se ponašaju i kao multiplikatori. U takvim slotovima specijalni simbol ne mora biti na platnoj liniji već je dovoljno da se pojavi, odnosno sleti, bilo gde kako bi pokrenuo multiplikator.

Zašto programeri uključuju multiplikatore u slotove?

Programeri uključuju multiplikatore u svoje slotove jer značajno povećavaju šansu da igrači dođu do velikih pobeda. A ovo, naravno, znači da ih igrači obožavaju.

Multiplikatori i njihova uloga u slotovima su prilično razumljivi. A ako nešto igrači vole, to je igra koja se lako nauči i savlada, ali i koja nudi velike dobitke! 

Sada kada smo vam pojasnili šta su multiplikatori na slotovima, možete posetiti Meridianov onlajn kazino i na nekom od mnogobrojnih video slotova iz ponude primeniti svoje znanje!