Rulet je igra na sreću koja je izdržala probu vremena. Đavolja igra vekovima uživa istaknuto mesto u kazinima širom sveta još od kad se prvi put pojavila u pariskim kockarnicama 1796. godine! Međutim, živa verzija ruleta više nije jedini izbor starstvenim kockarima. Mnoga kazina su u svoju ponudu uvrstila i elektronski rulet, koji ne može da nadmaši šarm stonog ruleta, ali po svoj prilici preti da mu oduzme presto najpopularnije kockarske igre! 

Pridružite nam se da saznate kako se igra elektronski rulet! 

Kako se igra elektronski rulet – osnove i pravila igre

Ako ste navikli da igrate tradicionalni rulet, postoji mogućnost da vas elektronski terminali zbune; međutim, nemojte se odmah obeshrabriti! Savladali ste brojne inovacije u industriji tokom poslednjih godina i držite osnove ruleta u malom prstu, pa ćete sigurno savladati i elektronski rulet!

Dakle, pred vama će se naći ekran osetljiv na dodir prepun različitih opcija. Da li ste ranije igrali onlajn rulet? Ukoliko jeste, prilagođavanje elektronskom ruletu vam neće trajati duže od nekoliko minuta. 

Prvo što ćete primetiti je da je uloga dilera u elektronskom ruletu isključena! Ali kako će to izgledati bez dilera koji ubacuje lopticu u ruletski točak

Jednostavno! O tome brine mašina, tačnije, vazdušni ventilator koji u zavisnosti od siline i brzine kojom je igrač pritisnuo dugme za pokretanje loptice ubacuje istu na točak. 

Da li ne verujete mašini ili mislite da se može namestiti? Nemate razloga za brigu! Elektronski rulet ni u kom slučaju ne može biti namešten – za to se pobrinuo generator nasumičnih brojeva (RNG)! On je taj koji obezbeđuje fer igru i osigurava da će konačni ishod biti potpuno nasumičan. 

Iako elektronski rulet funkcioniše slično kao zemljani rulet, evo nekoliko jednostavnih koraka koji su vam potrebni da počnete:

  • Stavite novčana sredstva u mašinu koja ih pretvara u čipove.
  • Položite opklade na elektronsku tablu dodirom ekrana na mesto gde želite da vaša opklada ide. 
  • Potvrdite svoju opkladu.
  • Sačekate da se ruletski točak zavrti.
  • Kada završite sa igranjem, jednostavno pritisnite dugme za gotovinu i dobićete kartu u vrednosti svojih kredita koju možete zameniti za gotovinu na blagajni.

Opcije za klađenje

Postavljanje opklada za one koji su navikli na ruletski sto ili tablu može delovati pomalo komplikovano. Zašto? Zato što se u elekronskom ruletu koristi elektronski ekran pri postavljanju opklada.

Naš savet je da se obavezno upoznate sa pravilima igre. Iako je elektronska verzija ruleta slična klasičnoj verziji, postoje odstupanja sa kojima morate biti upoznati kako ne biste dobili određeni vid zabrane. 

Na početku, znajte da neki elektronski ruleti onemogućavaju postavljanje istovremenih uloga – nećete moći da postavite jednake iznose novca na crveno/crno! 

Dok polažete opkladu, možete da odaberete 1, 5 ili 10 puta veću jedinicu za klađenje. Ako još jednom dodirnete isto mesto za klađenje, to mu dodaje dodatnu opkladu. Ove opcije ostaju dostupne sve dok terminal za klađenje na ekranu ne prikaže Nema više opklada.

Kada su u pitanju opcije za klađenje, postoji nekoliko koje možete izabrati:

  • Unutrašnje opklade su one koje dozvoljavaju igračima da se klade na 1 do 6 brojeva jednom opkladom.
  • Spoljašnje opklade omogućavaju igračima da se klade na 12 ili 18 brojeva odjednom.

Spoljašnje opklade u ruletu nude veće šanse za dobitak, ali imaju niže isplate. Dakle, ako želite da igrate sigurnije uz manji potencijalni profit, igrajte na njih! S druge strane, unutrašnje opklade u ruletu donose više novca, ali ih je teže dobiti. Odluka je na vama! 

Da biste pratili dobitak, u gornjem desnom uglu biće vam izbliza prikazan dobitni broj. Prethodnih 15 brojeva su takođe navedeni sa strane, što je korisna karakteristika elektronskog ruleta. Budući da nema bonusa, multiplikatora ili besplatnih igara koje se mogu osvojiti, igra je jednostavna za učenje i ne razlikuje se mnogo od običnog ruleta. Zato i ne treba da bude čudno što je toliko veliko interesovanje za njom! 

Vreme je da se točak zavrti

Opklade su postavljene! Konačno je došao trenutak da posmatrate kako se ruletski točak okreće i kako lopta pada u jedan od numerisanih džepova.

Dobili ste? Čestitamo! Ukupan iznos vaše nagrade videćete u polju “Pobeda“. 

Ukoliko loptica nije pala ni na jedan od brojeva na koje ste se kladili, postavljate novu opkladu. 

Konačno, onog trenutka kada smatrate da je vreme da se udaljite od elektronskog ruleta, možete da unovčite svoj dobitak, ukoliko ga ima. 

Prednost kuće u ruletu je i u ovom slučaju 2,7%. Takođe, i kada je elektronski rulet u pitanju, ne postoji sigurna strategija za pobedu – ishod igre zavisiće isključivo od vaše sreće! Zato uskladite tempo igre sa kockarskim budžetom, pametno baratajte novcem i uživajte!

Ako ste posle ovog kratkog upoznavanja sa elektronskim ruletom raspoloženi da se oprobate u nekoj od mnogobrojnih varijanti ove igre, posetite Meridianov onlajn kazino i zavrtite točak! 

Želimo vam puno sreće i uspeha!