S obzirom na to da je blekdžek jedna od najpopularnijih igara na sreću, ne treba vas čuditi što ima nekoliko sporednih opklada koje igru čine još zanimljivijom! Upravo vam one nude priliku da uživate u omiljenoj kartaškoj igri, ali sa mnogo većim ulozima i većim rizikom! No, ukoliko ste neko ko voli da rizikuje, verujemo da ćete ih vrlo rado isprobati nakon što savladate kako se igra blekdžek

Pitali ste se kako se igra 21+3 blekdžek? Hajde da saznamo! 

Kako se igra 21+3 blekdžek?

21+3 blekdžek je uzbudljiva i zabavna varijanta blekdžeka koja se igra kao sporedna opklada u standardnoj igri. Ova sporedna opklada izgleda kao mešavina osnovnog blekdžeka i Three card poker.

U 21+3 blekdžeku imamo dve igračeve karte i jednu dilerovu kartu koja je okrenuta licem nagore. Cilj u ovoj opkladi je da vi kao igrač napravite poker ruku sa te tri karte – svoje prve dve i jednom dilerovom koju vidite! Tri kombinovane karte mogu napraviti: 

 • Fleš (Flush) – Ako su vaše dve početne i dilerova otkrivena karta iste boje dobili ste fleš. 
 • Niz (Straight) – Za ovu kombinaciju je interesantno to što se sastoji od tri karte u nizu, na primer 5, 6, 7.
 • Triling (Three of a Kind) – Za triling je karakteristično to što vaše dve karte i dilerova moraju biti iste vrednosti. 
 • Niz u boji (Straight Flush) – Za ovu kombinaciju je potrebno da tri karte u nizu budu u istoj boji. 
 • Triling sa istim znakom (Suited Three of a Kind) – U ovom slučaju je potrebno da igračeve dve karte u kombinaciji sa dilerovom budu identičnog znaka i vrednosti. Upamtite da ova ruka nudi najveću isplatu! 

Pravila 21+3 blekdžeka

Pored toga što ćete dobiti odgovor na pitanje kako se igra 21+3 blekdžek, morate se uputiti i u pravila kojih se morate pridržavati. Ta pravila su bitna ukoliko želite da ovu sporednu opkladu odigrate besprekorno.

Pravila 21+3 blekdžeka su jednostavna i standardna. Igra se obično igra sa 6 špilova karata. Diler ne uzima više karata (stand) kada zbir dođe do 17. Igračima je dozvoljeno da udvostruče opkladu (double down) ukoliko u zbiru početne dve karte imaju 9, 10 ili 11. Nakon što se odluče za ovaj potez, dobijaju još jednu kartu, ali i dupliraju ulog. Takođe, igračima je dozvoljeno da razdvoje (split) do dve karte, uključujući i asove. Udvostručenje nakon podele je takođe dozvoljeno. 

U slučaju 21+3 blekdžeka, igrači polažu opkladu pre nego što se karte podele. Najčešće se na stolu nalazi kutija 21+3 u koju stavljaju ulog za sporednu opkladu. 

Ukoliko imate sreće te dobijete neku od navedenih pet ruku, osvojili ste opkladu. Ukoliko se to ne desi, gubite svoj ulog. Koliko ćete osvojiti zavisi od toga koju ruku dobijete, pri čemu svaka ima različite kvote.

Bitno je upamtiti da u slučaju ove sporedne opklade najređe kombinacije donose najveću isplatu, te samim tim imaju i najveću prednost kuće.

21+3 blekdžek nudi različite isplate, u zavisnosti od kombinacija koje igrač napravi sa svojim kartama i dilerovom kartom. 

 • Fleš (Flush) isplaćuje 5:1
 • Niz (Straight) isplaćuje 10:1
 • Triling (Three of a Kind) isplaćuje 30:1
 • Niz u boji (Straight Flush) isplaćuje 40:1
 • Triling sa istim znakom (Suited Three of a Kind) isplaćuje 100:1

Pre nego što uz pomoć tabele prikažemo broj kombinacija, verovatnoću i isplatu, naglasićemo da prednost kuće za 21+3 blekdžek varira u zavisnosti od broja korišćenih špilova.

 • Za četiri špila iznosi 8,78% 
 • Za pet špilova iznosi 7,81%
 • Za šest špilova iznosi 7,14% 
 • Za sedam špilova iznosi 6,29%

Kombinacije, isplata i verovatnoće opklade 21+3

Ukoliko ste strastveni igrač blekdžeka, jasno je da će vas zanimati kombinacije, isplata kao i verovatnoće vezane za ovu sporednu opkladu. Hajde da pogledamo šta vas sve očekuje ukoliko se odlučite za nju. 

Poker rukeKombinacijeVerovatnoćaIsplata
Fleš (Flush)2928960,0584245:1
Niz (Straight) 1555200,03102110:1
Triling (Three of a Kind) 252720,00504130:1
Niz u boji (Straight Flush) 103680,00206840:1
Triling sa istim znakom (Suited Three of a Kind)10400,000207100:1

Pre nego što se odlučite da odigrate 21+3 blekdžek, preporučujemo vam da proverite isplate jer se iste u određenoj meri razlikuju od kazina do kazina ili veb-sajta. 

Pored toga, ukoliko se odlučite da odigrate 21+3 blekdžek, savetujemo vam da budete obazrivi i da igrate pametno!

Ukoliko imate bilo kakva pitanja, pišite nam u komentarima i ne zaboravite da posetite Meridianov onlajn kazino! Tamo vas čeka mnogo različitih vrsta blekdžeka kao i drugih fantastičnih igara.

Uživajte!