Ubrzo pošto je ruletski točak počeo da se pojavljuje širom Zapadne Evrope, matematičar Žan le Ron d’Alambert otišao je do lokalne kockarnice s namerom da smisli pobedničku strategiju kako bi pobedio u igrama na sreću sa jednakim šansama. 

Došao je do obrasca klađenja sa negativnom progresijom koji nije zahtevao napredne kalkulacije ili vođenje evidencije. Smislio je D’Alembertov ruletski sistem koji je ostao popularan do dana današnjeg! 

D’Alembertov sistem koristi jednostavan obrazac klađenja sa negativnom progresijom i radi po sledećem principu: igrači povećavaju i smanjuju opklade u vrednosti od jedne kladioničarske jedinice u zavisnosti od pobede ili poraza. 

Kako funkcioniše D’Alembertov ruletski sistem?

S obzirom na to da uživate u đavoljoj igri i da ste verovatno do sada isprobali nekoliko ruletskih strategija, vreme je da saznate i kako D’Alembertov ruletski sistem funkcioniše. Za početak, sledite nekoliko jednostavnih koraka.

  • Stavite 1 jedinicu na neku od spoljašnjih opklada. 
  • Ukoliko ste izgubili, povećajte opkladu za 1 jedinicu.
  • Ukoliko ste pobedili, smanjite opkladu za 1 jedinicu.
  • Ponavljajte ove korake sve dok ne ostvarite profit ili dok ne dođete do trenutka kada je vreme da prestanete (bitno je da prepoznate kada je vreme da kažete kraj).
  • Ukoliko ste profitirali, uzmite dobitak i nastavite klađenje ispočetka (sa 1 jedinicom). 

Upamtite da tokom igre nećete moći da menjate početan iznos vaše jedinice! Dakle, ukoliko je na početku igre iznos vaše jedinice iznosio 50 evra, taj iznos se mora zadržati do kraja sesije. 

Pored ovoga, takođe je bitno napomenuti da vaša jedinica za klađenje ne bi trebalo da prelazi 5% vašeg kockarskog budžeta po sesiji. Kladioničarska jedinica od 2% smatra se najsigurnijom opcijom, posebno za ljubitelje igara na sreću koji ne vole da rizikuju ili pak nemaju veliki kockarski budžet.

Pojedini iskusni igrači ruleta najčešće se odlučuju za osnovnu jedinicu opklade koja ne prelazi prag od 1%. Drugi idu još dalje i preporučuju da stavite iznos koji je 0,50% sredstava koje nameravate da koristite tokom sesije klađenja.

Budući da je osnovna jedinica klađenja zapravo okosnica D’Alembertovog ruletskog sistema, od presudne je važnosti da je pametno odaberete jer će upravo ona odrediti iznos vašeg dobitka ili gubitka. 

Ukoliko se odlučite za D’Alembertov ruletski sistem, znajte da su spoljašnje opklade najbolji izbor jer nude gotovo 50% šanse za pobedu u svakom krugu.

D’Alembertov ruletski sistem – suština prikazana na tabeli

Pre nego što detaljnije analizirate tabelu sa primerom D’Alembertove progresije, upamtite da vam nijedna strategija ne garantuje pobedu i da nijedna nije sasvim sigurna! Kada su sve igre na sreću u pitanju, strategije su tu kako bi učinile igru zanimljivijom i dinamičnijom! 

Broj opkladaIznos opklade(jedinica)IshodProfit
15Gubitak-5
210Gubitak-15
315Pobeda0
410Pobeda10
55Pobeda15
65Gubitak10
710Gubitak0
815Pobeda15
910Pobeda25
105Gubitak20
1110Pobeda30
125Pobeda35

Uz D’Alembertov ruletski sistem je cilj samo jedan – da profit od klađenja u odnosu na ulaganje bude veći a gubitak niži! Zato je D’Alembertov ruletski sistem sigurniji od Martingejl strategije

Glavne prednosti ovog sistema

Najveća prednost D’Alembertovog ruletskog sistema je u tome što je napredak relativno spor ali ga ipak ima i može se postići uz manji kockarski budžet. Iako D’Alembertov ruletski sistem donosi minimalni rizik, ne zaboravite da rizika uvek ima, kao i u svakoj igri na sreću! 

Ako tražite strategiju s niskim rizikom, D’Alembertov ruletski sistem bi se odlično uklopio u vašu igru. Pravila su jednostavna tako da ih možete lako savladati čak iako ste početnik! Samo ne zaboravite jedno – uživajte u igrama na sreću odgovorno i ne idite preko vašeg kockarskog budžeta! 

Ukoliko želite da na delu proverite prednosti ovog ruletskog sistema, posetite Meridianov onlajn kazino i prepustite se istom!