Bilo da se radi o rizikovanju, testiranju sreće ili o samoj nepredvidivosti života, citati o kockanju su tu da govore o svakoj situaciji. Oni vam mogu udeliti dobar savet i pokazati vam u kom pravcu da idete.

Mnogo je onih koji su iskusili lepe, ali i ružne strane kockanja. Upravo oni najbolje shvataju citate o kockanju. U narednim redovima predstavićemo vam kockarske citate koji u samo nekoliko reči objašnjavaju samu suštinu kockanja. 

Citati o kockanju – sva mudrost skrivena je u njima

Neka vam ove izreke i fraze posluže kao podsetnik na sve pozitivne, ali i negativne strane ove aktivnosti! 

“Odustani dok napreduješ. To rade svi najbolji kockari.”

Ko bi mogao da zna da će filozof iz 17. veka ikada dati najsmisleniji savet koji svaki ljubitelj igara na sreću treba da primeni! Svaki vid kockanja na kraju košta. Zato cenjeni filozof Baltasar Morales preporučuje da odustanete na vreme kako biste uopšte uživali u svemu onome što kockanje nudi. 

“Igra me veoma zanima, ali nisam u poziciji da žrtvujem ono što je potrebno u nadi da ću pobediti.“

Aleksandar Sergejevič Puškin poznat je kao majstor književnosti koji je poput nekih velikih književnika prosto morao da se dotakne kockanja u svojim delima. 

Puškin je svoju pripovetku “Pikova dama“ posvetio jednom Hermanu koji postaje opsednut kockanjem i u svojoj strasti postaje svestan istine koja je sažeta u ovom citatu. 

“Teško je otići kada pobeđujete, još teže napustiti sto kada ste u gubitku.”

Na svojim krstarenjima, Kara (Cara Bertoia)  je imala imala mnogo vremena za pisanje, razmišljanje i naravno kockanje. Njen roman “Cruise Quarters – A Novel About Casinos and Cruise Ships” govori o brojnim poteškoćama, usponima, ali i padovima svih kockara.

Sve navedeno Kara je pretočila u smislene citate koji će njenim čitaocima i strastvenim kockarima “otvoriti” oči. Koliko god da je teško ustati od stola, znajte da će to u većini slučajeva biti najbolja stvar koju možete uraditi! 

“Nada da će se nadoknaditi izgubljeno je ono što uništava kockara.“ 

Ova irska izreka je zapravo najbolji pokazatelj toga da jurnjava za gubicima često može imati neprijatan kraj koji vas dovodi u tešku poziciju. Budite mudri i uvek mislite na kockarski budžet. 

“Kockanje je sjajna igra i svi muškarci su u kartama jednaki!”

Nikolaj Vasiljević Gogolj, jedan od najpoznatijih ruskih pisaca, nije poznat samo po svojim romanima i kratkim pričama, već i po kritičkom pogledu na svet. S obzirom na to da se Gogolj neretko bavio društvenim temama, ne treba nas čuditi što je imao mišljenje i stav vezan i za kockanje.

U ovom citatu Gogolj zapravo govori da su u kockanju svi isti i da niko nije privilegovan. Citati o kockanju, poput ovog, jasno ističu činjenicu da je priroda kockanja nepristrasna! 

“Osvojeni novac dvostruko je slađi od zarađenog!“

Ovaj citat je tako istinit i sa njim se slažu svi pasionirani kockari! Naravno da je osvojeni novac slađi od zarađenog! Ovaj citat o kockanju je izrečen u filmu “Boja novca”, a izgovorio ga je ni manje ni više nego Pol Njuman koji je glumio Edija. Da li i vi smatrate da je osvojeni novac slađi od zarađenog? 

„Da nije bilo sreće, svaki put bih pobedio.“

Ovo je citat jedne od najvećih legendi pokera, Fila Helmuta! Ukoliko ste imalo pratili njega i njegov rad, znaćete da je on prepun citata o kockanju i ovaj je jedan od najboljih! 

Helmut u ovom citatu aludira da, čak i ako ste vrhunski igrač, sreća će uvek imati presudnu ulogu u pokeru! Možda čak i lošiji igrači pobede one najbolje. Čak će vam i najbogatije poker zvezde potvrditi ovo!

„Niko nije uvek pobednik, a svako ko kaže da jeste ili je lažov ili ne igra poker.”

Koliko zapravo ima istine u ovoj rečenici koju je izrekao Tomas Ostin Preston mlađi, poznatiji kao Amarilo Slim. On je bio nadaleko poznat po poker veštinama i postao je član Kuće slavnih pokeraša

On, sasvim tačno, ističe da bez obzira koliko ste dobri u pokeru, jednostavno ne možete pobediti svaki put kada igrate.

“Ako morate da igrate, odlučite se o tri stvari na početku: pravilima igre, ulozima i kada ćete odustati.”

Ovo je jedna od mnogobrojnih kineskih poslovica o kockanju koja ima veze sa načinom na koji pristupate kockanju uopšte. 

Kada je kockanje u pitanju, prema ovoj poslovici, najpametnije je pre bilo kakvog koraka prvo odlučiti na koju igru ćete se kladiti, ali i kada ćete odustati! Jedino tako ćete uspeti da pametno baratate svojim novcem u kazinu

„Bolje unca sreće nego funta zlata.“

Verujemo da vam je ova Jidiš poslovica i više nego jasna! Dakle, zanemarite sve strategije, sisteme, predloge gurua i znajte da će krajnji ishod uvek zavisiti od vaše sreće!

“Kod kockanja nije bitno koliko dobro igrate, već koliko dobro rukujete svojim novcem.”

Iako je Happy igrač pokera, njegov savet se odnosi na sve igre koje možemo pronaći u kazinu ili kladionici. Suština citata je sledeća: sve je u pametnom upravljanju novcem! Iz tog razloga, smatramo da je ovo jedan od najboljih citata o kockanju koji možete čuti i kojim se trebate voditi! 

Nakon što ste u jednom dahu pročitali neke od najpoznatijih citata o kockanju, verujemo da iste želite i da primenite! Posetite Meridianovu onlajn kladionicu i uverite se i sami u istinitost ovih reči!