• Igra: Steam Tower
 • Proizvođač: NetEnt
 • RTP:  97,04%
 • Broj Platnih Linija: 15
 • Volatilnost: Srednja
 • Besplatni Spinovi: Da
 • Multiplikatori: Da
 • Bonus Runde: Ne
 • Jackpot: Ne

Stimpank, otkačeni svet naučne fantastike i fantazije, okosnica je slota Steam Tower! NetEnt je u ovom slučaju bio inspirisan viktorijanskim dobom i industrijskim dizajnom iz 19. veka! Za cilj igračima postavlja spasavanje princeze od zmaja!

S obzirom na to da se morate popeti na vrh tornja kako biste ispunili zadatak, a kao nagradu dobili fin iznos, da li ste spremni da krenete u misiju koja će vas očarati? Naravno da jeste! A šta vas sve čeka na tom putu, saznajte u narednim redovima!

Steam Tower – karakteristike slota

Steam Tower sadrži pet bubnjeva poređanih u tri reda i 15 platnih linija koje su fiksne. Dobitne kombinacije u ovom slotu nastaju kada tri ili više podudarnih simbola sleti na bubnjeve, a iste se računaju sleva udesno. Imaćete prilike da vidite dosta gedžeta, zupčanika, lanaca i poluga koje zauzimaju skoro pa ceo ekran vašeg računara ili mobilnog telefona.

Na levoj strani ekrana nalazi se junak ove priče koji u rukama drži nesvakidašnju spravu za penjanje! NetEnt se potrudio da verno prikaže temu, ali i prenese duh žanra stimpank.

Kada su u pitanju simboli, imamo simbole veće i simbole manje vrednosti. Simboli niže vrednosti su kartaški simboli A, K,Q, J. Ukoliko ovih pet simbola sleti na bubnjeve, vaš ulog će se uvećati 10x.

steam tower slot screenshot netent

Pored njih, simboli sa većom vrednošću predstavljeni su u vidu zmajevog oka, inženjera, princeze i tornja iliti kule. Najvredniji među njima je simbol zmajevog oka koji će vaš ulog uvećati za 2.000x ukoliko ovaj simbol sleti pet puta. Odmah iza njega nalazi se inženjer koji pokušava da izbavi princezu. Zatim, tu je na kraju i toranj koji uvećava vaš ulog za 300x. 

Pored regularnih simbola, susrešćete se i sa Stacked Wilds džokerima. S obzirom na to da su ovi džoker simboli poznati po tome što “rade” po principu da obuhvate ceo bubanj, budite uvereni da će samu igru učiniti i više nego zabavnom! 

Upravo oni pokreću rundu besplatnih spinova

Da li ste spremni da osvojite toranj? Hajde da pogledamo na koji način ćete uspeti u tome!

Steam Tower – stignite do princeze i uživajte u multiplikatorima

Nakon što se pokrene runda besplatnih spinova, u ovom slučaju 10 besplatnih spinova, glavni junak, odnosno vi, odlazite na prvi sprat tornja. Vaš uspon do princeze može da počne! 

Tokom ove runde pojavljuju se tri metra na dnu ekrana. Oni prikazuju trenutni sprat, broj preostalih besplatnih spinova, kao i aktivni multiplikator. Kad god novi džoker simbol sleti na bubnjeve, dodeljuju se dodatna dva besplatna spina pri čemu se glavni junak penje na sledeći nivo iliti sprat. Tokom penjanja, multiplikator se povećava na sledeći način:

 • Sprat 1-3: U ovom slučaju, multiplikator uvećava vaš ulog 2x 
 • Sprat 4-6: Multiplikator uvećava vaš ulog 3x
 • Sprat 7-9: Multiplikator uvećava vaš ulog 4x
 • Sprat 10-12: Multiplikator uvećava vaš ulog 5x
 • Sprat 13 -15: Multiplikator uvećava vaš ulog 6x
 • Sprat 16: Multiplikator uvećava vaš ulog 7x

Ukoliko uspete da stignete do poslednjeg sprata (16. sprat) bićete nagrađeni sa 1.000 novčića.

Steam Tower – vrhunska tema i još bolji dizajn  

Stimpank je jedna od onih tema koje drže pažnju od početka do kraja. Slot Steam Tower izdat je 2015. godine, ali je i dan danas i više nego popularan i igran. Borba junaka i zmaja je uvek zanimljiva, te nas ne čudi što je i u ovom slučaju imala uspeha!

Pored svih funkcija koje vam ovaj slot nudi, njegov izgled, ali i muzika koja prati čitavu dramu upotpunjuju doživljaj! RTP slota iznosi 97,04% i karakteriše ga srednja volatilnost. Ukoliko stignete dovoljno daleko, upoznaćete velikog crvenog zmaja. Tada ćete znati da ste stigli do cilja!

Želite da izađete zmaju na crtu i spasite prelepu princezu koja čeka samo na vas? Ukoliko je vaš odgovor potvrdan, posetite Meridianov onlajn kazino gde vas čeka nezaboravno putovanje u svet bajki!