• Igra: Rome: Caesar’s Glory
  • Proizvođač: Playson
  • RTP: 96,23%
  • Broj Platnih Linija: 64
  • Besplatni Spinovi: Da
  • Multiplikatori: Ne
  • Bonus Runde: Ne
  • Jackpot: Ne

Rome: Caesar’s Glory je još jedan video slot na temu istorije koji je iznedrio Playson. Za razliku od ostalih, ovaj video slot u prvi plan stavlja Julija Cezara koji prikazuje svu vojnu moć Rimske republike. Grafika dopunjuje vojnu estetiku, a crvena, narandžasta i siva boja dominiraju na ekranu. Slot Rome: Caesar’s Glory sadrži šest bubnjeva i 64 platne linije.  

Primetićete da igra nije tipična upravo zbog njenog izgleda jer, kao što smo već naveli, slot Rome: Caesar’s Glory ima šest bubnjeva koji su inspirisani piramidama. Pod ovim podrazumevamo da svaki bubanj uključuje različit broj kocki. Počevši sleva nadesno, obrazac ide na sledeći način: 2-3-4-5-6-7.

Rome: Caesar’s Glory – potraga za pobedničkim kombinacijama

Dobitne kombinacije kao i simboli se u slotu Rome: Caesar’s Glory idu uz celokupnu temu igre. Oni prikazuju određeni aspekt rimske vojske. Važno je naglasiti da su osnovni simboli odvojeni na osnovu isplate koju nude. U ovom slučaju imamo dve kategorije na koje treba obratiti pažnju – visoko i nisko plaćeni simboli. 

Nisko plaćenu grupu simbola čine kartaroški simboli koji vas neće dovesti do velikog profita, ali će vas sasvim sigurno duže zadržati u igri. Simboli kraljice i kralja isplatiće vam 2x više u odnosu na vašu opkladu, ali samo ukoliko se na platnoj liniji jedan od njih pojavi šest puta. Po istom principu, kralj i as nude 2,5x veću isplatu u odnosu na vašu opkladu ukoliko se na platnoj liniji pojavi šest puta kombinacija jedne vrste. 

Visoko plaćena kategorija simbola se u slotu Rome: Caesar’s Glory isplati. Simbol mača, štita i simbol kacige platiće 5x više u odnosu na vašu opkladu kada slete šest vrsta na platnu liniju. Pored svih izdašnih pogodnosti koje ovi simboli nude, znajte da je najvredniji, odnosno, najplaćeniji osnovni simbol centurion! Ovaj komandir obradovaće vas sa nagradom koja je 15x veća od vaše ukupne opklade!

Rome: caesar's glory slot screenshot

Pored osnovnih simbola, Rome: Caesar’s Glory sadrži i dva posebna. Naravno da je posebni simbol predstavljen u vidu Cezara! Cezar je džoker simbol koji ima sposobnost da sam formira dobitke i da pored toga menja ostale simbole, osim specijalnog simbola koji je u ovom slučaju predstavljen u vidu orla. Orao, kao specijalni simbol, može da pokrene bonus rundu, a samim tim i besplatne igre.

Ono što je interesantno je da orao može da sleti samo na drugi, treći, četvrti, peti i šesti bubanj tokom osnovne igre i na prvi, drugi, treći, četvrti i peti bubanj tokom besplatnih igara.

Rome: Caesar’s Glory – besplatne igre i “proširujući” džoker

Sletanjem tri ili više specijalnih simbola (u ovom slučaju orla) imate mogućnost da dobijete brojne besplatne spinove. Pored toga, u zavisnosti od broja simbola, možete dobiti 8, 12 ili 16 besplatnih igara. Evo i na koji način:

  • Tri specijalna simbola daju 8 besplatnih igara,
  • Četiri specijalna simbola daju 12 besplatnih igara,
  • Pet specijalnih simbola daju 16 besplatnih igara.

Šta nam još nudi slot Rome: Caesar’s Glory? Obratite pažnju na džoker simbol. Naime, džoker simbol ima mogućnost da se proširi (Expanding Wild) i tako pokrije ceo bubanj, pa i više bubnjeva istovremeno tokom osnovne igre i bonus runde. Ukoliko se na bubnjevima tokom ovog kruga pojavi i specijalni simbol, dobićete broj besplatnih igara koji odgovara broju specijalnih simbola. 

Dakle, kada zavrtite bubnjeve, primetićete traku sa napretkom na donjoj strani ekrana. Kad god dobijete bubanj koji je ispunjen džoker simbolima, ovoj traci će se dodati 1 poen, a maksimalan broj poena je 275. 

Takođe će se traka povećati kada se džoker simbol proširi tokom besplatnih spinova. Kada popunite traku, dobićete nasumično 8,12 ili 16 besplatnih spinova. Ako promenite nivo opklade dok akumulirate napredak, nagrađeni spinovi će se igrati po prosečnoj opkladi tokom osnovne igre. Važno je napomenuti da se ovaj napredak čuva između sesija. Stoga, ako napravite pauzu od igre, ne brinite, bićete jednako blizu cilju kao i pre pauze. 

Rome: Caesar’s Glory – kocka je bačena

Imajući sve navedeno na umu, teško je ne zaključiti da je Rome: Caesar’s Glory i više nego odličan video slot! Dolazi sa odličnim karakteristikama, među kojima spadaju RTP koji iznosi 96,23%, primamljivi vizuelni elementi, prigodna muzika i mnoštvo karakteristika koje vam pružaju veće šanse za dobitak. Ovde je sve što možete očekivati od jednog modernog video slota! Zato vam preporučujemo da što pre posetite Meridianov onlajn kazino i zavrtite bubnjeve! 

Nadamo se da ćete uživati!