• Igra: Gonzo’s Quest 
  • Proizvođač: NetEnt
  • RTP: 96%
  • Broj Platnih Linija: 20
  • Volatilnost: Srednja
  • Besplatni Spinovi: Da
  • Multiplikatori: Da
  • Bonus Runde: Ne
  • Jackpot: Ne

Gonzo’s Quest, prvo platinasto izdanje kompanije NetEnt, izdržao je test vremena i nakon više od jedne decenije ljubiteljima slot igara donosi radost! 

Avantura koja vas čeka u ovom inovativnom NetEnt slotu neće vam samo omogućiti da dođete do dobitaka već i da uživate u putovanju španskog istraživača Gonza. Imaćete prilike da mu se pridružite u osvajanju cilja, a njegov cilj je da se kreće kroz džunglu Amazonije i pronađe El Dorado, izgubljeni grad zlata. 

S obzirom na to da je ovaj video slot ispred svog vremena, sa 3D animacijama, inovativnom igrom, odličnom grafikom i šansom da ostvarite ogromne pobede, Gonzo’s Quest slot postaće vam omiljeni nakon samo nekoliko spinova!

Gonzo’s Quest bio je prvi video slot koji je počeo da koristi kaskadne kolone koje padaju nakon svakog uzastopnog dobitka. Ova funkcija igračima nudi šansu da ostvare brojne pobede sa samo jednim spinom! Pa kako mu onda odoleti?

Gonzo’s Quest – suština je u detaljima

Slot Gonzo’s Quest je objavljen 2010. godine, bio je prvi NetEnt-ov premium slot i podigao je lestvicu kada je u pitanju igranje, karakteristike i sama grafika. Zabavna tema vodiće vas u potragu za legendarnim gradom, El Doradom.

Pored zabavne teme, uz pomoć ovog slota imaćete priliku da uživate u brojnim prilikama za zaradu i pozamašnim isplatama, (ukoliko vas sreća pogleda) zahvaljujući multiplikatorima. Funkcija besplatnih spinova iliti Free Falls je prava poslastica u kojoj se multiplikatori povećavaju i do 15x!

U ovom video slotu pravila su izuzetno jednostavna. Gonzo’s Quest sadrži pet bubnjeva postavljenih u tri reda i 20 platnih linija koje su fiksne. Kao i kod svih video slotova, na vama je samo da izaberete iznos opklade koji odgovara vašem kockarskom budžetu i vašem stilu igranja i zabava može da počne. 

gonzo's quest slot screenshot

Gonzo’s Quest – simboli i dobitne kombinacije

Kao što smo na početku naveli, tema slota Gonzo’s Quest zasniva se na vremenu španskih konkvistadora i njihovog istraživanja Južne Amerike. Ovo je preneto na simbole slota. Postoji 7 osnovnih simbola. Visokoplaćeni simboli uključuju maske ili lica. Ukoliko na bubnjeve sleti pet simbola plave ili zlatne maske, vaš početni ulog biće uvećan za čak 2500x. Niže plaćeni simboli su maske na kojima su izrezbarene razne životinje. 

Naravno da ćete imati prilike da se sretnete i sa specijalnim i džoker simbolima. Džoker simbol predstavljen je u obliku znaka pitanja i ima mogućnost da zameni sve simbole osim specijalnog. 

Specijalni simbol je zlatni simbol koji pokreće besplatne spinove iliti Free Falls funkciju. Dakle, ukoliko na bubnjeve slete najmanje tri specijalna simbola, aktivira se funkcija Free Falls. Upamtite da se ovaj simbol pojavljuje samo na prvom, drugom i trećem bubnju.

Ono što je takođe karakteristično za Free Falls funkciju je to što se s njom aktiviraju i multiplikatori. Naime, kada se ona pokrene, dobijate 10 besplatnih spinova. Primetićete da se merač multiplikatora, koji se nalazi sa vaše leve i desne strane, povećava. 

Tokom besplatnih spinova možete dobiti multiplikatore koji će vaš početni ulog uvećati od 3x do 15x. Pored toga, tokom istoimene funkcije možete osvojiti dodatne besplatne spinove ukoliko na bubnjeve slete dodatna tri specijalna simbola. Krajnji rezultat je 20 besplatnih spinova! Svaki put kada na bubnjeve sleti dobitna kombinacija, simboli će dramatično eksplodirati i ostaviti za sobom oblak prašine, ali i mesto za nove simbole!

Zanimljivosti pri svakom potezu 

Još jedna neobična karakteristika igre je i sam glavni lik. Gonzo stoji pored bubnjeva sve vreme tokom igre i zabavlja vas na njemu svojstven način! Gonzo slavi vaše pobede neobičnim plesom i šetnjom

Čim izvojevate pobedu, Gonzo će ispružiti šešir i pomoći vam u prikupljanju novčića. Ukoliko se “zaboravite”, pa ostavite bubnjeve da miruju predugo, Gonzo će izvući svoju mapu i dati vam suptilan podsetnik da je vreme da pokrenete igru! 

Muzika koju ćete imati prilike da čujete savršeno se uklapa u celokupnu temu slota! Vreme je da zaboravite na dosadne melodije koje se ponavljaju u većini video slotova! Gonzo’s Quest ima mnogo suptilniji pristup. Sama muzika će vas bukvalno izmestiti u okruženje južnoameričke džungle, uz cvrkutanje ptica i zvuke insekata. Prilikom svakog spina čućete zvuk kamenja koji padaju na svoje mesto. Imaćete osećaj kao da se nalazite tik pored Gonza! 

Gonzo’s Quest jedan je od najpopularnijih, ali i najigranijih video slotova. Zahvaljujući RTP-ju koji iznosi 96%, srednjoj volatilnosti, besplatnim spinovima, ali i samoj temi, ovaj slot čak i nakon 11 godina uživa u istoj popularnosti kao na početku!

Ukoliko ste spremni da se pridružite Gonzu i njegovoj pustolovini, posetite Meridianov onlajn kazino i uživajte u svemu što vam slot Gonzo’s Quest nudi!